OKV Oostzaan

De E1 is kampioen... kansen missen

OKV E1 - Haarlem op zaterdag 1 juni 2019 - Wesley Schaft
Het was opnieuw zonovergoten en warm op het OKV terrein, waar vandaag de thuiswedstrijd tegen Haarlem E1 op het programma stond. We spraken af om de bal snel en in korte stukjes over te spelen. Geen lange ballen waar we achteraan moesten rennen; dat kost teveel energie.

We begonnen de wedstrijd met Robyn als aanvoerder en Kayleigh als eerste wissel. We kwamen redelijk vroeg op voorsprong door een treffer van Melle, maar daarna schoot Haarlem ineens met scherp: 1-3... Gelukkig stelde Anna snel orde op zaken: 2-3! Via een doorloopbal van Melle werd het gelijk (3-3) en dankzij Ruby was de voorsprong weer voor ons: 4-3! Terwijl wij moeite hadden met het benutten van kansen, schoot Haarlem aan de andere kant wél raak: 4-4. Het waren tien spannende minuten en vlak voor de eerste onderbreking pakten wij weer de voorsprong, een mooi schot van Melle: 5-4!

Na de slokken water mocht Melle even bijkomen en kon Kayleigh zich in het zweet werken.

Ruby begon het tweede kwart sterk. Ze maakte er via een doorloopbal 6-4 van en een schot later zelfs 7-4! Haarlem bracht de marge weer naar twee (7-5), toen ook Robyn zich op het scorebord meldde: 8-5! We waren vaak in de aanval, maar waren niet scherp in de afronding. Haarlem deed dat stukken beter, de 8-5 voorsprong werd verkleind tot 8-7... Dankzij treffers van Kayleigh en Robyn werd de stand naar 10-7 gebracht. Dat leek de ruststand te worden, maar Haarlem maakte er toch nog 10-8 van.

Na rust, met limonade en nóg meer water, kwam Melle erin voor Anna.

Beide teams hadden last van de brandende zon en hier en daar een losse veter. Door doelpunten van Melle, Ruby, Kayleigh en Haarlem stond er na het derde kwart een 12-9 stand op het bord. Dat klopt niet helemaal. Voor de oplettende lezer; het moest inderdaad 13-9 zijn.

De laatste tien warme minuten, met Anna terug in het veld voor Ruby, nog steeds hetzelfde spelbeeld. Wij voornamelijk in de aanval, kansen missend en een Haarlem dat een stuk efficiënter was. Bij ons wisten Melle, Robyn en Kayleigh slechts een drietal kansen te verzilveren, Haarlem lukte dat twee maal. Eindstand: 16-11.

De overwinning was binnen en we houden nog steeds een sprankje hoop.

Dikke pluim voor Anna, die - na een bewogen week - haar stinkende best bleef doen en altijd is blijven lachen.

Over twee weken spelen we onze laatste wedstrijd van het seizoen, uit tegen kampioen Furore E1. Dat is tevens onze laatste wedstrijd op een klein veld. Hopelijk lukt het om er eentje meer te scoren dan de tegenstander, maar dan moet wel de vorm van eerder dit jaar snel terugkomen en zullen alle vizieren op scherp moeten staan. Dat de beste moge winnen!