Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

Weet de E1 nu wel te winnen?

AW/DTV E1 - OKV E1 op zaterdag 30 november 2019 - Wesley Schaft
De tweede zaalwedstrijd bracht ons naar een nieuwe sporthal op Zeeburgereiland, waar AW/DTV E1 de tegenstander was.

Na een lange warming-up begon om 9:45 uur de wedstrijd, met als eerste wissels Lana en Jennifer. Luuk was vandaag onze aanvoerder.

AW/DTV begon met de bal en speelde rustig rond. Het duurde even voordat wij de bal hadden. Maar toen we 'm eenmaal hadden, ging het snel. De tegenstander had een overtreding nodig om Luuk af te stoppen; strafworp! Helaas werd deze gemist, maar we bleven in de aanval. Via twee doelpunten van Jason en één van Luuk stonden we na 10 minuten met 0-3 voor. Bovendien werd er door iedereen hard gewerkt en voor elke bal gevochten.

Hetzelfde gold voor het tweede kwart, maar nu met Lana en Jennifer in plaats van Luuk en Marloes. Via Jennifer kwamen we op 0-4, waarna AW/DTV een strafworp kreeg. Ook deze werd gemist. Door nog een doelpunt van Jennifer gingen we met 0-5 rusten.

Na rust lukte het alle spelers (en AW/DTV) om een doelpunt te maken: Lana, Luuk, Jennifer en Marloes. 1-9 na 30 minuten spelen.

De laatste periode was niet onze beste, alsof de concentratie weg was. Toch lukte het om de stand verder uit te breiden door twee rake schoten van Luuk. Ondertussen scoorde AW/DTV ook nog een punt: 2-11. Jason kreeg een dame uit de D1 tegenover zich, maar hij hield keurig stand. Sterker nog, hij liet haar regelmatig zijn hielen zien en kreeg een strafworp mee. Ondanks pogingen tot afleiden, werd deze keurig benut: 2-12! In de laatste seconde van de wedstrijd scoorde Marloes 2-13, terwijl er een heertje voor haar stond. Opnieuw een strafworp? Nee, de treffer telde gewoon. Direct daarna werd er afgefloten.

Waar AW/DTV veel tijd nodig had om de bal rond te spelen, ging dat bij ons een stuk sneller. Niet altijd even zuiver, maar dat komt vanzelf. Volgende week komt EKVA E2 bij ons op bezoek. Zij wonnen hun eerste twee wedstrijden, dus we kunnen aan de bak!