Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

Sporting Badhoevedorp E1 - OKV E1

Sporting Badhoevedorp E1 - OKV E1 op zaterdag 11 januari 2020 - Wesley Schaft
De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar bracht ons naar Sporting Badhoevedorp, samen met EKVA koploper in de poule. Ondanks het verorberen van vele oliebollen, appelflappen en beignets, ontdekte ik geen toename in lengte bij onze kanjers. Bij Sporting daarentegen... nondeju, wat zit er daar in het leidingwater?! Daar liepen twee heeeeel lange dames rond, maar ook één van hun heren had zijn lengte mee. (Overigens ziet elke tegenstander van Jason er erg groot uit, maar dat even terzijde...)

We moesten het doen zonder Lana, dus dat betekende geen wisselbeurt voor aanvoerder Jennifer en de overigen slechts één periode. De eerste die op de bank plaats mocht nemen, was Marloes.

De concentratie en inzet op de training van afgelopen week was soms ver te zoeken, dus we hielden ons hart vast voor de wedstrijd. Maar wat de E1 liet zien tijdens de eerste 20 minuten van deze wedstrijd, was bovenverwachting goed.

Sporting begon in de aanval, maar kwam niet tot scoren. Bij onze aanval was het eerste schot meteen raak: 0-1 door Nienke! Sporting leek nog niet helemaal wakker, terwijl wij geconcentreerd en met veel passie speelden. Door twee treffers van Luuk stonden we zelfs met 0-3 voor! Ons vierde punt was er één om door een ringetje te halen, een sublieme doorloopbal uit het boekje, zoals je ze maar zelden ziet: 1-4 door Jason (na aangeven van Jennifer).

Na de eerste onderbreking bleven we doorgaan met ons goede spel. We kregen de ene na de andere kans, maar in plaats van in de korf, vloog de bal er tegen, over of naast. Toch lukte het Luuk wel om een kans te benutten: 1-5 bij rust! Een mooie voorsprong, die eigenlijk veel ruimer had moeten zijn. We waren pas op de helft, maar een paar dachten dat de buit al binnen was. Tja, probeer die gedachte dan maar uit die koppies te krijgen.

In het derde kwart was er nog niet heel veel aan de hand, maar we werden slordiger en lieten Sporting langzaam terug komen. Wij scoorden er twee, zij drie: 4-7 met nog 10 minuten te gaan.

Het niveau werd minder en de concentratie ebde weg. Via doorloopballen en afstandsschoten kantelde de wedstrijd. Waar wij nog maar één keer de korf wisten te vinden (Jennifer), lukte dat bij de tegenstander maar liefst zes keer: 10-8. Ontzettend jammer, want hier was minimaal een gelijkspel op zijn plaats geweest.

Naderhand kwamen we erachter dat de twee lange dames twee jaar ouder waren, dus ondanks de nederlaag mogen we erg trots zijn. De tranen werden gedroogd en met opgeheven hoofd vertrokken we naar Oostzaan, maar niet voordat we Jason z'n drinkfles nog even snel vulden met Badhoevse leidingwater... je weet maar nooit!