Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

Revanche voor de E1?

ZKC '31 E1 - OKV E1 op zaterdag 1 februari 2020 - Wesley Schaft
Het is 1 februari als er aan de tweede helft van de zaalcompetitie wordt begonnen. Net als aan het begin van de competitie, spelen we ook nu tegen ZKC'31 E1. Thuis werd er, geflatteerd, met 7-13 verloren. Tijd voor revanche! Met een fitte selectie van 6 spelers reizen we af naar 't Kalf.

De startopstelling: Jason, Jennifer (heertje), Marloes en Nienke (aanvoerder).
Op de bank: Lana en Luuk.

Na het kiezen van de eigen tegenstander, wordt er enkele minuten voor 11:00 uur gefloten voor de wedstrijd.

We beginnen zonder bal, dus dat betekent meteen verdedigen. Dat gaat best aardig. Iedereen blijft op armlengte bij zijn of haar tegenstander en ZKC komt niet tot een schot. We onderscheppen de bal en zijn binnen enkele worpen aan de overkant. De bal gaat snel rond de korf en na enkele pogingen is het raak: 0-1 door Jason! Twee minuten later wordt de marge vergroot: 0-2 door een doorloopbal van Jason! Vlak voor de eerste onderbreking weet ook ZKC te scoren: 1-2.

Er wordt gewisseld: Lana en Luuk komen er in voor Jennifer en Nienke.

Na een paar minuten in het tweede kwart bereiden we onze voorsprong uit, 1-3 door alweer een doorloopbal van Jason! Kort daarna is Lana het eindstation van een snelle aanval: 1-4! ZKC knokt zich langzaam terug en weet te profiteren als we even staan te slapen: 2-4. Maar binnen een minuut zijn we weer wakker en scoort Luuk van achter de korf het 5e OKV punt: 2-5!

Na de rust komen Jennifer en Nienke er in voor Jason en Marloes.

We komen snel op 2-6 dankzij alweer een treffer van Luuk! Heel even komen we in een fase terecht waarin het allemaal wat minder gaat. We komen zelf niet meer aan scoren toe, maar gelukkig geven we ook geen kansen weg.

De laatste 10 minuten gaan in en Lana en Nienke nemen plaats op de bank.

Het is Luuk die ons naar 2-7 schiet! Wat zijn we veel aan het aanvallen, het lijkt soms wel prijs schieten! De korf wordt zoveel onder vuur genomen, dat zelfs een ZKC dame besluit om dan maar ook op haar eigen korf te schieten (mis). Op eigen kracht komen we op 2-8 (Jason) en na een snelle aanval schiet Marloes ons naar 2-9! De laatste vier doelpunten komen op naam van Jason, waarvan de laatste twee een doorloopbal: 2-13!

Wat een verschil met de eerste wedstrijd! Met deze mooie overwinning nemen we de derde plek over van ZKC.