Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

OKV E1 flikt het in de laatste minuten toch!

OKV E1 – Groen Geel E2 op zaterdag 4 februari 2023 - Robin van Bijlevelt
Vandaag moesten we tegen Groen Geel de nummer 3 in de poule. We hebben bij de uitwedstrijd 9-9 gespeeld dus het kan een spannende wedstrijd worden. Het zusje van Lisa kwam met een heel mooi zelfgemaakt spandoek binnen, die zou ons geluk brengen bij de wedstrijd en dat deed hij ook.

We hebben er allemaal veel zin in, want als we deze wedstrijd winnen dan hebben we grote kans om kampioen te worden. Al werd het wel even spannend of we met een volledig team uit konden komen want 3 van de 6 waren ziek maar de teamspirit zat er goed in en iedereen is al dan niet op zijn/haar laatste energie de wedstrijd komen spelen.

Helaas kwamen wij vrij snel 1-0 achter te staan, we schrokken ons een hoedje, dat was niet de bedoeling. Gelukkig scoorde Niels 2 x achter elkaar, 1 van onder de korf en een mooie omdraaibal. Oefff dat gaf even ademruimte. Vlak voor de 10 minuten wisseling scoorde ik de 3-1.

In de tweede 10 minuten kregen we nog een doelpunt tegen en gingen we met 3-2 de rust in.

1 ding was duidelijk deze wedstrijd kregen we niet cadeau dus we gingen een beetje gespannen de 2e helft in. Ook voor de toeschouwers was het een spannende wedstrijd om naar te kijken.

Dylan scoorde een mooi schot die vanuit de ruimte werd aangegeven. Ook Babette kreeg door een mooie doorloopbal een strafworp mee. Helaas ging die net mis. Vlak voor de laatste wissel werd het door Groen Geel de 4-3 en 4-4 gemaakt. Het spel was dus nog niet gespeeld. Het was zo verschrikkelijk spannend maar gelukkig scoorde Niels vlak voor tijd met een uitwijkbal en wonnen we de wedstrijd met 5-4.

Dol gelukkig waren we! En alle supporters super trots, iedereen klapte.

Ik heb nu al mega veel zin in de volgende wedstrijd.