Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

OKV C2 - Rapid C1 en teamuitje

OKV C2 - Rapid C1 op zaterdag 25 maart 2023 - Esmee en Ilse
Zaterdag 25 maart was het alweer tijd voor de laatste binnen wedstrijd van de C2. We moesten tegen de nummer 2 uit de competitie, Rapid, waar we de vorige keer 10-3 van hadden verloren. We wisten dus van tevoren dat het geen makkelijke wedstrijd zou gaan worden, maar iedereen had er weer zin in.

We begonnen de wedstrijd met Matz, Thobias, Danique en Hayley in de aanval en Kelvin, Esmee (als heer), Julia en Anne in de verdediging. Onze trouwe reserves Vinz en Tyco waren gelukkig ook weer van de partij. Helaas was het eerste doelpunt van de wedstrijd voor Rapid, 0-1, maar Thobias maakte het al snel weer gelijk met een mooi doelpunt, 1-1. Vervolgens schoot onze topscoorder Kelvin er twee achter elkaar in, waardoor we op een 3-1 voorsprong kwamen. Danique bereidde onze versprong vervolgens nog verder uit tot 4-1. Het volgende doelpunt was weer een doelpunt voor Rapid, 4-2, maar we stonden nog steeds goed voor. Vlak voor de rust kwam er nog een mooie actie. Een lange bal van Matz op Anne, die hem vervolgens naar Kelvin gooide, waarna Kelvin de 5-2 erin schoot.

Na de rust ging het iets moeilijker. We kregen een doelpunt tegen, 5-3, en het lukte maar niet om onze eigen kansen om te zetten in doelpunten. Met nog zo’n 13 minuten te spelen kwamen Tyco en Vinz het veld in. Tyco op de plek van Esmee en Vinz op de plek van Anne. Pas in de laatste 7 minuten begonnen de doelpunten weer te vallen. Danique maakte het 6-3 met een mooi schot uit beweging. Rapid maakte het weer 6-4. Met alweer zijn vierde doelpunt van de wedstrijd maakte Kelvin het uiteindelijk 7-4. Een heel goed eindresultaat voor de wedstrijd!

Deze mooie wedstrijd was echter niet het einde van deze goede dag. We hadden namelijk nog een teamuitje op de planning staan om het zaalseizoen gepast te kunnen afsluiten: bowlen en eten bij de Family. Iedereen zag op tegen het fietsen naar de bowlingbaan met de hevige wind en regen die dag. Gelukkig waren vele ouders bereid ons naar de bowlingbaan te brengen en op te halen, bedankt daarvoor!

Aangekomen bij de bowlingbaan moesten we eerst onze bowlingschoenen aan doen. Thobias, wiens schoenen nooit goed gestrikt zijn, was natuurlijk weer de enige met veterschoenen. Het was ook geen verassing dat zijn veters halverwege weer los waren. Een bowlingbaan werd uiteindelijk ingenomen door de dames en de andere baan door de heren en coaches. De dames hadden netjes hun namen ingevoerd, terwijl de heren een iets creatievere spelling hanteerden. Zo werden Matz, Thobias, Kelvin, Ilse en Esmee verandert in Matsssss, Thoobiasd, Kellffin, Ilsssss en Estert. De eerste spare van de middag was voor Hayley en de eerste strike voor Matz, maar gelijk daarna gooide Thobias ook een strike. En daarna gelijk nog een. Zo werd het bij de heren en coaches al snel duidelijk dat eigenlijk alleen Thobias goed kon bowlen. Bij de dames ging het wat gelijker op, alleen Julia bleef achter. Er waren nog twee strikes voor Kelvin en Hayley, maar uiteindelijk werd de eerste ronde gewonnen door Hayley bij de dames en door Thobias bij de heren en coaches.

In de tweede ronde ging het gelijk beter bij Julia. Haar eerste worp was maar 1 punt minder dan ze in de hele eerste ronde in totaal had gehaald. Esmee gooide nog een bal achteruit, Hayley en Thobias gooide weer strikes en Ik (Esmee) gooide de ballen steeds in de goot. Ook deze ronde werd gewonnen door Thobias en Hayley. Na het bowlen gingen we nog even lekker eten bij de Family met een patatje, een snack en wat drinken voor iedereen. Een geslaagde afsluiting voor het zaalseizoen dus voor de C2!

P.S. Wij willen graag alle invallers bedanken voor het meedoen dit zaal seizoen. Zonder jullie konden we niet spelen, dus dank jullie wel! 1 invaller moeten we wel even speciaal benoemen, namelijk Vinz. Vinz vond het soms wel moeilijk om in te vallen, omdat de paal een stukje hoger is dan de paal van de D. Toch was hij er bij de meeste wedstrijden van ons bij en hij heeft het echt heel goed gedaan. Dus bij deze: dankjewel Vinz!