Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

OKV F2 - Apollo F1

OKV F2 - Apollo F1 op zaterdag 13 januari 2024 - Karin
De F2 is versterkt met een nieuwe speler. Tobias speelde vandaag zijn eerste wedstrijd. Om even te zien hoe zo’n wedstrijd nou gaat mocht hij samen met Jade de eerste tien minuten vanaf de kant toekijken. Apollo stond best hoog in de competitie dus de verwachting was eigenlijk dat OKV het erg moeilijk zou gaan krijgen deze wedstrijd. Apollo had één hele grote jongen in het veld en de rest had dezelfde lengte als de F2. Apollo begon de wedstrijd goed en scoorde in de eerste 10 minuten twee keer 0 – 2.

Na een korte drinkpauze was het de beurt voor Rick en Pim om aan de kant te zitten. De mascotte van OKV werd ook nog even snel aan de paal opgehangen zodat we goed wisten op welke paal er gescoord moest worden. Wie weet kwam het door de mascotte of door iets anders maar nu ging OKV doelpunten maken. Het werd 1 – 2 door een mooi afstandsschot van Jade en niet veel later door een doelpunt onder de korf ook door Jade. OKV stond nu gelijk met Apollo. Dat was erg goed van OKV want er werd goed verdedigd en vrijgelopen. Apollo maakte weer een doelpunt maar gelukkig scoorde Esmee een mooi doelpunt onder de korf. Met 3 – 3 gingen we de rust in.

Teade en Esmee zaten nu 10 minuten aan de kant. Apollo kwam sterk de rust uit en scoorde twee keer. Maar Jade kreeg het weer op haar heupen en maakte onder de korf een doelpunt waardoor het 4 – 5 stond toen we het laatste kwart in gingen. Esmee en Pim zaten de laatste 10 minuten aan de kant. Pim had een bal op zijn neus gekregen en dat deed best wel zeer. Gelukkig kwam zijn vader hem even troosten.

Tobias maakte onder de korf een doelpunt. Zijn eerste en meteen de gelijkmaker in de wedstrijd. Oef, wat was het spannend deze wedstrijd. We hadden zelfs sommige ouders die van de spanning niet konden blijven zitten, zo spannend vonden ze het. En toen maakte vlak erna Jade nog een doelpunt 6 – 5. We stonden nu voor het eerst voor in de wedstrijd. Het was ook niet zo lang meer te spelen. Er werd steeds heel goed vrij gelopen maar dan ging de bal er net niet in jammer genoeg. Net 2 minuten voor tijd scoorde Apollo waardoor het 6 – 6 stond. OKV probeerde in de laatste minuut nog een doelpunt te maken maar dat ging helaas mis.

Een mooie en spannende wedstrijd was het. En een welverdiende punt gezien hoe de wedstrijd eruit zag. Elke week weer zie je de F-jes groeien.