Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

Haarlem A1 - OKV A1

Haarlem A1 - OKV A1 op zaterdag 20 januari 2024 - Marcel & Joey
Vandaag waren de eerste return wedstrijden v/d zaalcompetitie, voor OKV A1 stond Haarlem A1 op het programma. Voor dit seizoen is het alweer de 4e ontmoeting, 1e twee ontmoetingen waren winst voor Haarlem (uit veld 16-9 en thuis veld 10-11) en de 3e ontmoeting was winst voor OKV (thuis zaal 17-14). Kortom we gaan vandaag voor de winst, om het onderlinge resultaat tot een remise te zetten.

Maar voordat we naar Haarlem gaan, mochten (vrijwillig verplicht voor sommigen) de spelers vd A1 plaats nemen op de bank bij de selectie OKV 1/2. Respectievelijk OKV 2 – Apollo 2 en OKV 1 – Zaandam Zuid 1. Leuke aantekening is dat Don 20 minuten heeft meegespeeld en 3x heeft gescoord bij het 2e. Wat dit de toekomst biedt weten we niet, maar een goede ontwikkeling vinden wij dit wel. Hopelijk bied dit meer ruimte voor de andere spelers v/d A1 om meer minuten te maken in de selectie (schrijvend als trainers/supporters van OKV). Terug naar het wedstrijdverslag Haarlem A1 – OKV A1, vooraf v/d wedstrijd staat de A1 op de 4e plek met 8 punten.

Vandaag zaterdag 20 januari 2024, te Kennemer Sportcentrum Haarlem, stond de wedstrijd Haarlem A1 tegen OKV A1 op het programma. Tijdstip voor vandaag was net voor etenstijd, 16:50, dus met een hongerig gevoel strijden voor de winst!

Opstelling was als volgt;
Aanval; Inez, Isabel, Jelmer en Wout
Verdediging; Lieke, Sophie, Don en Gijs

We trappen af met een afstandsschot van Isabel, 0-1, gauw maakte Haarlem (HLM) de 1-1. Na de functiewissel scoorde Don van afstand, 1-2. HLM pakte door 2x te scoren de voorsprong, 3-2, maar scoorde Isabel met haar 1e doorloper de 3-3. HLM maakte de 4-3 en Gijs trok de stand gelijk met een kost schot 4-4. Na een doelpuntloze periode scoorde HLM de 5-4, vervolgens scoorde OKV 3x op rij. Isabel met haar 2e doorloper, 5-5, daarna Sophie & Lieke beide van afstand, 5-7. Jammer genoeg konden we niet uitlopen met een 3e doelpunt en trok HLM de stand gelijk 7-7. Kruid lijkt verschoten maar Don scoort zijn kleine kans en Gijs scoort van afstand 7-9. Al scoort HLM nog net voor de rust de 8-9 binnen. Wedstrijd gaat gelijk op en beide teams zijn aan elkaar gewaagd, dit beloofd wat voor de 2e helft.

2e helft gaat van start en beide teams hadden moeite met scoren, HLM trapt af om de gelijkmaker te maken, 9-9. Zoals de 1e helft gaat het bekende “stuivertje wisselen” door. Lieke scoort van afstand, 9-10 en HLM benut zijn 1e vrije bal, 10-10. Mara komt erin voor Inez. HLM pakte de voorsprong, 11-10, maar Mara scoorde, met een doorloper, de 11-11 en zorgde Don voor de voorsprong om 11-12 te scoren. HLM scoorde zijn 2e vrije bal, 12-12 en bouwde verder uit door 2x te scoren, 14-12. Lieke scoorde van afstand, 14-13, alleen behield HLM de voorsprong door zijn 3e vrije bal te scoren, 15-13. Mara scoorde haar vrije bal, 15-14 maar scoorde HLM de 16-14 binnen. Met nog 10 minuten op de klok is nog zat speeltijd en kan nog van alles gebeuren. In voordeel van OKV gebeurde dat ook, Don scoorde met een korte schot de 16-15 en Lieke maakte gelijk door van afstand te scoren, 16-16. Inez komt erin voor Lieke. HLM hield zijn rust en speelde, d.m.v. 2-2, lange aanvallen, wat positief uitwerkte door 2x te scoren van afstand, 18-16. Lieke komt er weer in voor Inez. Sophie is, door sterk rebound werk, een heer te slim af en kreeg een strafworp mee, 18-17. Laatste minuut is ingegaan en HLM neemt uit. Waar HLM eerst de rust had om lange aanvallen te creëren, lukt het nu niet. De heer van HLM besloot een schotbeweging te maken zonder de bal los te laten en wordt afgefloten voor passief spel. Terecht gezien het aansluiten en voorverdedigen, nu op zoek naar de gelijkmaker!

Rebound werd snel verzorgd, schutters in stelling gebracht, schot gelost, maar jammer genoeg niet de gelijkmaker. Rebound is voor HLM en daarbij fluit de scheidsrechter de wedstrijd af....helaas punten blijven in Haarlem. Kortom spannende pot voor vandaag, jammer voor ons eindigt de uitslag in het voordeel van HLM. Hiermee pakt HLM ons de 4e plek en zakken wij naar de 6e plek. Naast het verlies, wel zo leuk om te vermelden is dat Jelmer zijn 1e volledige wedstrijd heeft kunnen spelen. Voor volgende week genoeg gesprek- en trainingsstof en kunnen we weer ons opmaken voor DKV Victoria.

Aankomende zaterdag 27 januari, te Sporthal Oostzaan, treft OKV A1 de koploper DKV Victoria A1.

DKV Victoria is een scorende, maar voornamelijk een sterk verdedigende ploeg als we kijken naar de uitslagen. Vorige ontmoeting was ook in het voordeel van DKV Victoria, met een uitslag wat totaal niet nodig was aan OKV-zijde (19-6). Tijd voor revanche en puntenbehoud in Oostzaan.

Kom de A1 aanmoedigen in de Sporthal Oostzaan om 13:45 of volg de tussenstand live via https://www.clubwave.tv/Stream/WedstrijdLive?ID=22184.

Doelpunten voor vandaag waren van; Don 4, Lieke 4, Isabel 3, Mara, Sophie en Gijs ieder 2.