Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

OKV A1 – KZ/Keukensale.com A2 d.d. 13.03.2024

OKV A1 – KZ/Keukensale.com A2 d.d. 13.03.2024 op woensdag 13 maart 2024 - Joey Bakker
Het is woensdagavond, op aanvraag van KZ is de wedstrijd verplaatst op een doordeweekse avond. Door de overwinning van vorige week zijn we op gelijke hoogte met KZ A2, maar door een slechter doelsaldo en onderling resultaat blijven we steken op de 6e plaats met 12 punten. Vanavond kunnen we hier verandering inbrengen, om over KZ en Haarlem heen te stappen en de 4e plaats te pakken.

Tevens voor vanavond was dit de laatste thuiswedstrijd van OKV A1, de ambiance was ook een goed gevulde sporthal zowel van OKV-zijde als KZ-zijde. Kortom winnen en punten behoud in Oostzaan!

Zie hieronder het wedstrijdverslag;
Opstelling was als volgt;

Aanval; Isabel, Sophie, Gijs en Wout
Verdediging; Inez, Mara, Jelmer en Stijn

KZ komt sterker uit de startblokken en pakt d.m.v. 3 goals de voorsprong, 0-3. Is de ambiance teveel? Of toch wéér onder de indruk van KZ? (uitwedstrijd was 21-9 in het voordeel van KZ) Na 10 minuten scoort OKV A1, dankzij Jelmer door sterk reboundwerk, het eerste doelpunt, 1-3. Tijdens de functiewisseling komt Don erin voor Gijs. In de hoop van dat we het scoren gaan oppakken, scoort KZ vanuit een vrije bal de 1-4 binnen. Met nog een kwartier te spelen voor de rust volgt hier een Oostzaanse barrage van goals, liefst 7 goals plus sterk verdedigend werk, bouwde OKV naar een tussenstand van 8-4. Waaronder een mooie aflossing onder korf, tussen Jelmer en Inez, waaruit de laatstgenoemde van afstand scoorde.

Na een aantal wissels van KZ beginnen we aan de 2e helft. KZ scoorde 2x, maar OKV behield het gat van 4 doelpunten door mee te scoren. Lieke komt erin voor Sophie. Na de 10-6 van Mara’s mooie doorloper, dichte KZ door 2x van afstand te scoren, 10-8. Met nog 20 minuten te spelen scoorde Mara van afstand nog 11-8 binnen, maar volgde hier aan OKV-zijde een doelpuntloze periode. De wissels van KZ pakte goed uit en voornamelijk verdedigend brachten zij veel twijfel in ons aanval spel door zowel voor als achter te gaan verdedigen. Tussendoor komt Sophie er weer in voor Isabel. Tijdens deze doelpuntloze periode van OKV scoort KZ liefst 8 keer en is de tussenstand 11-16. Van de 8 tegengoals zijn dit 4 strafworpen en 1 vrij bal, waar we vorige week tegen KVA A1 mee weg komen, is het deze keer jammer genoeg niet. Terecht of onterecht, de schijn hebben we niet altijd mee bij de leiding (die overigens goed floot), maar aan de dosering kunnen we aan werken. Als slot met Mara’s 2e doorloper en strafworp voor KZ is de einduitslag 12-17.

Jammer en zonde voor vanavond gezien de ruststand en ambiance, maar om ons te revancheren treffen we KZ nog op het komend veldseizoen, zie poule A1-008. Met een paar dagen te gaan mogen we weer ons opstellen tegen Groen-Geel A2, tevens de laatste wedstrijd van het seizoen. Groen-Geel treffen we nu voor de 4e keer dit seizoen; 2x winst Groen Geel en 1x winst OKV.

Zaterdag 16 maart, kom de A1 aanmoedigen in de Groen-Geelhal te Wormer om 15:30 of volg de tussenstand live via https://www.clubwave.tv/Stream/WedstrijdLive?ID=22189.

Doelpunten voor vandaag waren van; Mara 6x, Isabel en Don ieder 2x, Inez en Jelmer ieder 1x.