De F1 klaar voor de 1e klasse?

OKV F1 - Furore F1 op zaterdag 11 maart 2017 - Wesley Schaft
De laatste zaalwedstrijd van het seizoen, thuis tegen Furore F1. De uitwedstrijd, vlak na het nieuwjaarsgala, werd er moeizaam gewonnen. Hoe zou het vandaag aflopen?

Anna was onze aanvoerder en Kayleigh begon op de bank.

We gingen heel goed van start en het duurde niet lang voordat het eerste OKV punt viel: 1-0 door Melle! Daarna ging het rap en de punten vlogen ons om de oren. Anna en Kelvin zorgden voor goede onderscheppingen, zodat Melle en Ruby vaak vrij voor de korf kwamen. De 2-0 werd door Ruby gemaakt, gevolgd door 3 keer Melle (5-0), daarna Ruby (6-0), toen weer Melle (7-0) en vervolgens 2 keer Ruby: 9-0! Pas 10 minuten gespeeld, waar gaat dit heen?!

Melle ging er even uit en Kayleigh kwam er in. Ze wilde er vandaag per se 4 scoren, want dan zou ze op 100 punten uitkomen. Maar als je zó graag wil, dan lukt het vaak niet. De tweede 10 minuten ging het scoren bij ons wat minder. Ruby maakte wel het 10e OKV punt. Dan aanvoerder Anna; ze wilde overgooien, maar de bal belandde pardoes in de korf, 11-0! Een vreemd punt, maar die tellen ook.

Rust en een paar slokken water. Gewoon zo blijven spelen, dan komen de punten vanzelf. Want er werd vandaag heel goed gespeeld.

Na rust wist Kayleigh eindelijk de korf te vinden, 2 keer zelfs, dus 13-0! Omdat Ruby was gewisseld, deed Melle weer mee. Hij scoorde het 14e OKV punt! Door nog een punt van Kayleigh gingen we met een 15-0 stand de laatste 10 minuten in.

Kelvin ging eruit voor Ruby. Ze wilden er wel 30 maken vandaag, maar laten we eerst de 20 maar eens halen.

Dat leek te lukken, want Kayleigh zorgde al snel voor 16-0! Dat was haar 4e van vandaag, dus haar 100e punt dit zaalseizoen; ongekend! Melle was vandaag op dreef en scoorde opnieuw 2 achter elkaar: 18-0! Deed Furore dan helemaal niks terug? Jawel, want een Furore dame maakte (volgens mij) haar 1e punt ooit: 18-1. Daar bleef het bij, want wij pakten de draad weer op. Met hoog tempo werd de bal rondgespeeld en we kregen vele kansen. Kayleigh zorgde voor 19-1, Ruby voor 20-1 en Melle... die zorgde met maar liefst 4 punten achter elkaar voor de eindstand: 24-1!

Een mooie overwinning met goed spel. Melle scoorde vandaag 12 keer; een persoonlijk record! Hetzelfde geldt voor Ruby; niet eerder schoot ze 6 keer in een wedstrijd raak!

Het zaalseizoen zit erop, tijd voor de balans.

We hebben 14 wedstrijden gespeeld, waarvan 13 gewonnen en 1 verloren. Dat betekent 26 punten en opnieuw kampioen. In deze 14 wedstrijden werd er maar liefst 274 keer gescoord! Hieronder onze scherpschutters:

Kayleigh 101
Melle 72
Ruby 43
Anna 42
Kelvin 10

Finn (uit de F2) hielp ons 2 keer, toevallig beide keren tegen WWSV. Hij schoot er maar liefst 5 in! Tot slot kregen we een punt cadeau bij Apollo, waardoor de teller op 274 komt te staan.

Uiteraard kregen we ook punten tegen, 115 in totaal. Dat brengt ons op een mooi doelsaldo van +159!

Zoveel keer scoren, 2 keer achter elkaar kampioen en slechts 1 keer verloren sinds de zomer; dat betekent in het voorjaar naar de 1e klasse! Met 3 moeilijke tegenstanders zal het een hele klus worden om te blijven winnen.