Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

De A1 verliest de kampioenswedstrijd

Roda A1 - OKV A1 op zaterdag 11 maart 2017 - Jimmy Wa Bwanda
Na de mooie wedstrijd van vorige week tegen ZKV (21-12) mocht de A1 vandaag spelen tegen concurrent Roda uit Westzaan. De A1 stond eerste en Roda stond tweede; de winnaar werd kampioen in de zaal. De vorige ontmoeting won de A1 met 16-15. Wij waren benieuwd of wij konden omgaan met de zenuwen en of wij het kampioenschap binnen konden slepen.

De aanval bestond uit: Jochem, Robin, Bo en Merel.
De verdediging bestond uit: Nick, Jimmy, Denise en Amber.
De reserves: Dion, Bente en Demi.

Voor de wedstrijd werd er naar onze namen gevraagd om op genoemd te worden en voor te stellen, net als altijd bij het eerste. Zo konden de spelers zien dat er veel supporters mee waren gekomen uit Oostzaan om OKV niet te teleurstellen. Na het voorstellen begon de wedstrijd. Er waren veel toeters, bellen en trommels. Roda mocht beginnen in de aanval, maar OKV hield prima stand en bracht de bal zo naar de aanval. De aanval draaide goed rond en via een schot van Bo kwam OKV op een 0-1 voorsprong. Roda zette de druk erop en kwam op 1-1. OKV kreeg kansen, maar die gingen er helaas niet in en zo zal je zien als je ze aan de ene kant niet scoort, scoort de tegenstander wel. Van een 1-1 tussenstand ging Roda naar een 4-1 voorsprong. OKV leek wat aangeslagen, maar via Bo was de marge weer 2, 4-2. Het publiek stond achter beide teams en dat ging goed aan de kant van Roda, Roda bracht de marge naar 4 en daardoor was de stand 6-2. Dat was direct de ruststand.

In de rust waren Maya en Denise een beetje boos op ons, omdat het spel van vorige week er niet was en dat het ene vak niet draaide. Maar tevens hadden zij begrip dat er ook spanning op stond. Daarnaast werden er wel maatregelen genomen: Nick maakte plaats voor Dion en Amber maakte plaats voor Bente.

De tweede helft begon direct goed aan de kant van OKV; via Merel was de stand 6-3 na een goed schot. Lang kon OKV niet genieten, want daar was Roda weer 7-3. OKV probeerde door te zetten en dat lukte! Via twee schoten van Jimmy en Denise was de stand opeens 7-5. Maar daar kwam Roda weer die meteen aanzette en onder hun publiek de score maar liefst opvoerde tot 11-5. OKV zag de bui al hangen, maar probeerde door te korfballen ondanks de achterstand. Via een schot onder de korf van Merel kwam er nog hoop voor OKV, 11-6. OKV bleef aanzetten en via een goede vrije bal van Merel was de stand opeens 11-7. Kwam er een comeback van de kant van OKV? Het bleek er steeds meer op te lijken, want via een schot en een strafworp van Dion was de stand opeens, 11-9. OKV kreeg geloof, maar Roda wilde laten zien waarom zij kampioen wilde worden en scoorde de 12-9. In de laatste minuut kwam er nog een vervelend incident, een onsportieve Roda-heer wilde de bal niet geven en gaf een vervelende natrap aan een OKV-heer, waardoor de emoties hoog opliepen. Helaas zag de scheidsrechter dat niet en kwam er alleen een vermaning. Toen kwam er het eindsignaal van de scheidsrechter.

Ik vond het een wisselvallige wedstrijd van onze kant. Veel kansen gingen mis en misschien kwam dit door de druk of iets anders. Maar daarnaast kunnen wij het ook positief bekijken. Wij hebben een uitstekend zaalseizoen gedraaid, terwijl de eerste helft van het veldseizoen niet zo goed ging. De derde plaats is behaald en voor veel mensen had er meer ingezeten, maar het was een heel mooi zaalseizoen.

De vele OKV-supporters die waren meegekomen bedankt! Het lag zeker niet aan jullie.

Op zaterdag 1 april 2017 hervat de A1 het veldseizoen met een thuiswedstrijd tegen DTS (E) A1.