Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

OKV 2 verliest op ervaring

KZ/Hiltex 6 - OKV 2 op zondag 1 oktober 2017 - Jimmy Wa Bwanda
Na de winst van vorige week tegen Groen Geel (25-19) mocht het tweede vandaag aantreden tegen KZ/Hiltex. KZ/Hiltex stond gedeeltelijk eerste (i.v.m. één wedstrijd minder gespeeld) en had een saldo van +57 dus het beloofde een doelpuntenrijke wedstrijd te worden. Daarnaast speelde KZ/Hiltex met oud eerste spelers zoals, Chris Kaper en Erik de Vries. Helaas moest het tweede de zonder de geblesseerde Edwin doen.

De aanval bestond uit: Denise, Rachel, Nick en Jochem.
De verdediging bestond uit: Nadia, Brigitte, Jasper en Jimmy.
De reserves: Bente en Roy.

De scheidsrechter blies op zijn fluit en de wedstrijd was begonnen. In de eerste twee minuten kreeg OKV een tik op hun vingers, want KZ scoorde meteen twee keer, 2-0. Na de wissel zette OKV weer aan en zocht de aansluitingstreffer of de gelijke stand.. Via Jimmy en Jasper werd de stand naar 2-2 gebracht. OKV was nog niet klaar met scoren, want via een mooi afstandsschot van Jochem was de stand opeens 2-3. KZ schrok daar niet echt van en scoorde de 3-3. De wedstrijd ging op en neer en kans op kans kregen beide teams, maar OKV trok aan het langste eind en via twee uitstekende afstandsschoten van Jasper en Nadia stond het opeens 3-5. Na 3 minuten stond de het weer gelijk, maar via een hele slimme vrije bal van Nadia/Brigitte was de voorsprong weer voor OKV, 5-6. KZ was iets slimmer in de afronding en via een afstandsschot en een strafworp was de stand 7-6. Nick was het hier blijkbaar niet mee eens en via een strafworp zorgde hij weer voor de gelijke stand, 7-7. Met nog 5 minuten tot de rust gaf KZ nog een tik door van een 7-7 tussenstand naar een 10-7 voorsprong te gaan en te rusten.

In de rust zei Bert dat wij helemaal niet zo slecht speelden tegen KZ. KZ was slimmer in de afronding, maar wij hielden goed stand. Wij moesten nog iets meer opletten en proberen te scoren.

De scheidsrechter blies op zijn fluit voor het begin van de tweede helft en de tweede helft begon. In de tweede minuut na rust scoorde Denise met een mooi afstandsschot, 10-8. Toen ging de wedstrijd op en neer en werd er aan beide kanten veel kansen gemist. Uiteindelijk scoorde KZ twee keer en dat bracht de stand op 12-8. Denise was het hier niet mee eens en scoorde voor OKV, maar via een omdraaibal van KZ was de marge nog steeds 4, 13-9. Toen kwam de wissel, Brigitte maakte plaats voor Bente en Jimmy voor Roy. KZ liet even zien dat zij iets effectiever waren dan OKV, want van een 13-9 tussenstand werd de stand naar 17-9 gebracht. Ondanks de achterstand bleef OKV korfballen en via een strafworp van Jasper was de stand 17-10. Toen ging de score op en neer; KZ scoorde, daarna mocht Jochem weer scoren, toen kwam KZ weer en als laatste was het Jasper en voor de mensen die de stand wilde weten was de stand, 19-12. Jasper was blijkbaar nog niet klaar met scoren en via een mooi afstandsschot was de stand 19-13. Jochem had er ook zin in en scoorde nog met een doorloopbal 19-14 (zou er nog een comeback inzitten?). Helaas kwam er geen comeback, want KZ scoorde nog een keer 20-14. Met nog 3 minuten tot het einde scoorde Jasper de 20-15, maar KZ zette uiteindelijk de eindstand op het scorebord met 21-15.

Ik vond het een goede wedstrijd van ons, ondanks dat wij verloren hadden. Helaas verloren wij op slimmigheid en de ervaring die de spelers van KZ/Hiltex in hun hadden.

Volgende week spelen wij tegen Blauw-Wit uit Amsterdam.