Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

OKV verliest belangrijke wedstrijd onderin

Conventus 1 - OKV 1 op zondag 1 oktober 2017 - Jimmy Wa Bwanda
Na vier verloren wedstrijden mocht OKV aantreden tegen Conventus uit Zwijndrecht. Conventus had precies hetzelfde probleem als OKV die had ook vier gespeeld en vier verloren. Het belooft dus een mooie wedstrijd te worden onderin. Beide teams moeten winnen om onderin weg te blijven.

De aanval bestond uit: Joey, Guido, Bregje en Annouk.
De verdediging bestond uit: Mike, Colin, Jente en Maya.
De reserves: Mark en OKV 2.

De scheidsrechter blies op zijn fluit en de wedstrijd begon. Conventus zette meteen aan en je kon meteen zien dat zij wilden winnen. Conventus pakte de voorsprong om vier keer te scoren, 4-0. OKV begon iets beter te draaien en via een strafworp van Joey was de stand 4-1, maar Conventus zette de marge weer op 4 door de 5-1 te scoren. Maya was het hier niet mee eens en via een doorloopbal was de stand 5-2. Conventus zette weer aan en scoorde via een doorloopbal de 6-2. OKV zette aan en via een schot onder de korf en een afstandsschot van Bregje en Guido was de stand opeens 6-4. De wedstrijd golfde wat op en neer en je kon zien dat beide teams wilden winnen. Conventus scoorde de 7-4, maar via een mooi afstandsschot van Colin was de stand 7-5. Met nog 5 minuten op de klok zette Conventus weer aan en zette de marge op 4 door de 9-5 op het scorebord te zette, maar via een goed afstandsschot van Jente werd de ruststand bepaald op 9-6.

De tweede helft begon en OKV zette meteen aan. In de tweede minuut na rust scoorde Jente met een mooi afstandsschot, waardoor de stand 9-7 werd. Door onoplettendheid scoorde Conventus met een korte kans, 10-7. Beide teams zochten de aanval, Conventus zocht naar nog meer doelpunten en OKV de aansluiting. Via een mooi afstandsschot van Annouk was de stand, 10-8. Na de wissel scoorde Conventus uit een vrije bal en een afstandsschot, 12-8. OKV wist het even niet meer en Conventus kon daar van profiteren, via een schot onder de korf was de stand 13-8. In de tiende minuut na rust bracht Conventus de marge op 7 door met een strafworp en een schot onder de korf de 15-8 te maken. OKV wist het even niet meer en kreeg de 16-8 om hun oren. Toen kwam de wissel Bregje maakte plaats voor Denise. Na de wissel scoorde Denise meteen met een schot voor de korf, 16-9. Na een fout in de verdediging mocht OKV toezien dat Conventus weer een strafworp mocht nemen en die werd ook meteen benut, 17-9. OKV moest aanzetten en dat deden ze ook; via een mooie vrije bal van Jente was de stand 17-10. Toen kwam weer de wissel: Maya maakte plaats voor Nadia. Met nog een kwartier te spelen, bracht Conventus de marge op 8 door de 18-10 te scoren. Conventus kreeg een vrije bal en die werd ook benut, 19-10. OKV zette aan en moest nu even laten zien dat er niet verloren mocht worden. OKV miste kansen en zo zal je maar zien als echte sportkenner weet je dan; als ze aan de ene kant er niet in gaan, gaan ze aan de andere kant er wel in. Conventus maakte van een 19-10 tussenstand er 21-10 van. Bij Conventus lukte helaas wel alles en via een afstandsschot scoorde zij de 22-10. Met nog ongeveer 7 minuten op de klok, scoorde Annouk met een mooi afstandsschot, 22-11. Conventus was nog niet klaar met scoren en scoorde met een afstandsschot en een schot onder de korf de 24-11. Met nog 4 minuten op de klok scoorde Conventus nog, maar via een strafworp en een schot van Joey en Guido was de stand 25-13. In de laatste minuut scoorde Nadia nog met een mooi afstandsschot de 25-14 en dat was direct ook de eindstand.

Reactie van Rob Visscher na de wedstrijd: Begin van de tweede helft geven wij de wedstrijd helaas weg. Eerste kwartier van de tweede helft liep Conventus weg, waardoor de zege niet meer in handen was.