Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

Een mooie afsluiter

OKV 2 - Aurora 2 op zondag 3 juni 2018 - Jochem van Berkel
Zondag 3 Juni, alweer de laatste wedstrijd van het seizoen. Zoals ieder jaar wordt daar een heel feestje van gemaakt. Het weer zat gelukkig ook mee. De sfeer zat er dus al goed in. Na een leuke wedstrijd van OKV 3 mocht OKV 2 beginnen. De wedstrijd ging rustig van start. Na 6 minuten besloot Denise de score te openen met een doorloopbal. Helaas was de voorsprong niet van lange duur. Meteen daarna benut Aurora een strafworp. Het 2epunt werd er van afstand ingegooid door Mike. Echter was ook dit keer de voorsprong niet van lange duur. In de zelfde minuut krijgen we er weer één tegen. Dit heeft ons blijkbaar goed wakker geschud, want in de 3 minuten er na scoren Jasper, Bente Edwin en Denise samen 4 punten. We hebben eindelijk een redelijke voorsprong en we merken dat we hierdoor wat lekkerder kunnen spelen. Helaas krijgen we wederom een strafworp tegen waardoor de stand nu 6-3 is, gelukkig hebben we Jasper die meteen daarna laat zien dat hij onze strafworpen ook benut. Bente vergroot met een afstandsschot de voorsprong naar 8-3. De laatste 10 minuten van de eerste helft zijn aangebroken. Dit werden een paar zware minuten. Aurora wist ineens de korf van afstand te vinden. Ze scoren in 3 minuten 3 afstandsschoten. De score was dus teruggelopen tot 8-6. Dit was voor het aanvallende vak een te kleine voorsprong waarop Bente en Mike besloten er één van dichtbij en één van veraf in te gooien.

Ruststand 10-6

De tweede helft. De warmte begint nu echt toe te nemen. Ondanks de hitte houd Denise het hoofd koel door wederom met een doorloopbal te scoren. Het begin van de tweede helft begint het zelfde als de eerste helft. Er wordt direct na de doorloop bal meteen weer gescoord door Aurora. Ook het 2epunt van deze helft wordt weer gescoord door Mike, waarna er ook meteen weer een tegendoelpunt valt. We staan nog voor met 12-8. Al snel hierna maakt ook Brigitte een doorloopbal voor de 13-8. We krijgen er weer één tegen. Dit doet ons echter vrij weinig, want de volgende twee punten zijn weer voor ons. Er breekt een punt aan in de wedstrijd waarop iedereen last begint te krijgen van de warmte. Dat blijkt ook in het score verloop. De zeven minuten voor de drinkpauze wordt er dan ook niet gescoord door beide teams. Nadat iedereen zich weer heeft kunnen opfrissen met een flinke slok water gaat de wedstrijd weer verder. Het staat momenteel 16-8 en er zijn nog 17 minuten te spelen. Ondanks dat Denise er weer één in gooit krijgt Aurora de smaak goed te pakken. In mum van tijd gooien ze er vier doelpunten in. Met een voorsprong van 17-12 gaan we de laatste minuut in. Hierin weet ook Jochem de korf nog te vinden met een wegtrekbal. Het laatste doelpunt wordt nog gescoord door Aurora, maar de wedstrijd is al gespeeld. De punten blijven in Oostzaan. Al met al was het een leuke afsluiting van het seizoen met een 18-13 overwinning.

Denise 4, Mike 5, Jasper 2, Bente 3, Brigitte 1, Jochem 1.