Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

Een mooie afsluiter van de E1

OKV E1 - KZ E2 op zaterdag 13 oktober 2018 - Wesley Schaft
Alweer de zesde wedstrijd van het seizoen, dus dat betekent voor de laatste keer naar buiten. Kampioen konden we niet meer worden, dus we speelden puur voor de statistieken. En wat voor een statistieken! Met 88 doelpunten moesten er nog minstens 12 bij voordat er taart kon worden gegeten. Daar hadden wij als ouders alle vertrouwen in, dus de taart was al geregeld.

Nu de scheidsrechter nog...

Die liet even op zich wachten, waardoor trainer Marcel zijn fluit pakte en de wedstrijd tot de rust in goede banen leidde. Bedankt!

Dan de wedstrijd. Het begin was moeizaam en de vele kansen die we kregen wilden er maar niet in. Toch was Robyn twee keer trefzeker: 2-0! KZ streed dapper en maakte er zelfs 2-1 van na 10 minuten spelen.

Oei, dat hadden we niet verwacht. Maar als we zoveel kansen blijven krijgen, dan moet het goed komen.

De tweede periode ging het beter. Ruby sprong er vaak goed tussen en Anna zorgde met een paar lange ballen dat we snel aan de overkant waren. De kansen werden nu vaker benut: 10-3 bij rust! Tijd voor limonade, want wat was het warm.

Ondertussen was de scheidsrechter gearriveerd en dus kon zij het fluitje overnemen.

Na rust gaf OKV flink gas en was het Kayleigh die veel raak schoot. We liepen uit tot maar liefst 22-5! Maar wie maakte het 100e doelpunt? Dat was degene die er statistisch gezien de meeste kans op maakte: Melle!

Het laatste kwart werd er een extra groot stuk taart beloofd indien de score hoger dan 30 zou worden. Dat werkte als een rode lap op een stier, want wat waren ze gedreven!

De 30 werd al snel bereikt en bijna werd ons record van 36 verbroken. Dat lukte nét niet: 35-5. Robyn verbrak haar record wél: 9 doelpunten in één wedstrijd!

Het is dat de kalender aangaf dat het 13 oktober was, anders zou je denken dat dit de laatste wedstrijd van het voorjaar was. Wat een prachtige nazomerse dag was dit! Mooi weer, veel publiek, een goede uitslag en taart.